Одузете цигарете и дуван у вриједности 79.502 КМ

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ одузели су на подручју општине Братунац цигарете и дуван, тржишне вриједности 79.502 КМ, саопштено је из УИО БиХ.

Службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из регионалног центра Тузла су у оперативној акцији кодног назива "Блок" идентификовали лице чији су иницијали П.Т. које се бави недозвољеним прометом акцизних производа, те лоцирали објекат који је користило за складиштење необиљежених акцизних производа.

У саопштењу се наводи да су, по наредби Суда БиХ, претресени лоцирани стамбени објекат, као и помоћни и да је пронађено 155 килограма ситно резаног дувана без акцизних маркица, као и 8.342 паклице различитих цигарета које нису биле обиљежене акцизним маркицама УИО.

"Одузета акцизна роба била је сакривена у ормарима и у посуђу. Укупна вриједност привремено одузете робе процјењује се на 79.502 КМ", истиче се у саопштењу.

Против осумњиченог лица чији су иницијали П.Т. биће поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу Тужилаштву БиХ, због сумње да је почињено кривично дјело недозвољен промет акцизних производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана