Одржани 12. пјеснички сусрети Поткозарја

Срна
Одржани 12. пјеснички сусрети Поткозарја

НОВИ ГРАД- У Новом Граду одржани су 12. Пјеснички сусрети Поткозарја, а овогодишњи учесници били су Здравко Згоњанин - Баћо, Михајло Орловић, Жељко Галоња, Драгана Крагуљ, Ирена Станковић, Јелена Глишић и Кристина Плавшић.

Згоњанин је истакао да Поткозарје заслужује да има своје сусрете јер су ту рођени писци Љубо Јандрић, Младен Ољача, Драган Колунџија.

Михајло Орловић рекао је да је у Нови Град често долазио, гдје је промовисо своје књиге.

"Имам своју публику и за мене је овај град нешто посебно јер знам да ме увијек неко чека и воли оно што ја напишем", рекао је Орловић.

Директор Народне библиотеке Маја Јованић Костадиновић рекла је да је ове године у склопу Пјесничких сусрета организована изложба слика и фотографија аутора из Новог Града, те сусрети књижевника, округли сто младих неафирмисаних писаца из овог мјеста.

"Пјеснички сусрети почели су у сриједу, 13. јула, изложбом слика и фотографија у Вијећници", рекла је Костадиновићева синоћ и додала да су организовали и школу стрипа са Здравком Јандрићем.

Након дружења уз поезију, организован је и концерт новоградских група "Синхро" и "Ноу лимитнау".

У Народној библиотеци данас ће бити одржано дружење новоградских средњошколаца који пишу прозу и поезију.

Први сусрети пјесника одржани у јулу 2010. године у Љешљанима кад је пјеснике окупио Здравко Згоњанин - Баћо. Згоњанин је рођен 1937. године у Великој Жуљевици код Новог Града, а за свој књижевни рад добио је бројна признања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана