Одржана пета хуманитарна акција “Тројка из блока”

Срна
Одржана пета хуманитарна акција “Тројка из блока”

ПРИЈЕДОР - Хуманитарна организација “Срби за Србе” организовала је вечерас пети хуманитарни турнир “Тројка из блока” у Приједору, а приход од такмичења намијењен је вишечланој породици са четворо и више дјеце са подручја града Приједора коју ће накнадно изабрати.

Члан ове приједорске хуманитарне организације Душко Каурин изјавио је новинарима да су ове године организовали низ догађаја оваквог карактера.

Он је додао да су током акције “Биоскоп из блока” и још неким мањим акцијама у Приједору од почетка ове године прикупили више од 30.000 КМ.

“Приједорчани препознају причу Хуманитарне организације жСрби за Србеж, а као што видите и сами колико се младих људи окупило. О томе говори и подршка више од 160 спонзора наших акција”, рекао је Каурин.

Учешћем у овом спортско-хуманитарном догађају подршку читавој акцији дао је и градоначелник Приједора Слободан Јавор који је истакао да се радо одзива овим акцијама.

Он је навео да је град Приједор подржао и подржаће и у будућности овакве акције, те најавио да ће град заједно са појединим фирмама из Приједора кренути у реконструкцију овог спортског игралишта.

“Сматрамо да омладина нашег града то заслужује”, додао је Јавор.

“Тројка из блока” је спортско-хуманитарни пројекат Хуманитарне организације “Срби за Србе” чија је мисија да помаже социјално-угрожене вишечлане породице кроз турнире у брзом шутирању тројки у градовима широм свијета.

Током вечери заинтересовани су се пријављивали за шутирање на кош за три поена пет КМ, за шут са пола терена 10 КМ и шут са слободног бацања је био пет КМ.

Према првим процјенама, било је више од 250 пријављених шутера за тројке, а остварени приход и показана хуманост Приједорчана на дјелу изражена у новцу биће позната наредних дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана