Одржана комеморација Ради Мелешевићу

ГС
Foto: РТРС

У РТВ Дому Радио Телевизије Републике Срспке одржана је комеморација за дугогодишњег новинара, уредника и ратног репортера РТРС-а Раду Малешевића који је преминуо у понедјељак, у Бањалуци у 70. години.

Малешевић ће бити сахрањен данас на гробљу Огњена Марија у бањалучком насељу Дракулић у 12 часова.

Рођен је у селу Стражице код Кључа. Пред рат је радио као новинар и уредник у Грубишнопољском листу у Грубишином Пољу. Био је и дописник Вечерњег листа, Вјесника и тадашње Телевизије Загреб.

Само неколико мјесеци након формирања Радио-телевизије Републике Српске, Малешевић у децембру 1992. године постаје члан редакције, гдје је 2018. године дочекао и пензију.

Током своје богате каријере радећи и као ратни репортер, Малешевић је извјештавао са свих ратишта, боравећи заједно са борцима на првим линијама одбране Српске.

Рањен је у фебруара 1993. године извјештавајући са бенковачког ратишта.

Малешевић је био професионалац у правом смислу те ријечи. Иза њега је остало на стотине прилога, извјештаја, репортажа и документарних записа, посебно везаних за пробој Коридора живота. Малешевића је 1996. године предсједник Републике Српске одликовао је Медаљом заслуга за народ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана