Одржана Грмечка корида: У тешкој категорији побиједио је бик Мишко

Г.С.
Одржана Грмечка корида: У тешкој категорији побиједио је бик Мишко

ОШТРА ЛУКА - Бик Мишко власника Јове Вођевића Думана из села Бјелајци код Мркоњић Града, побједник је 251. Грмечке кориде која је данас одржана на Поповића брду код Оштре Луке.

Вођевић је рекао новинарима да је очекивао побједу, иако је борба била напета.

"Освајао сам титулу на Грмечкој кориди и прије десет година, а поред Мишка имам и бика шампиона БиХ и Републике Српске", рекао је Вођевић.

Он је додао да воли борбу бикова, коју је назвао скупим спортом.

"Бик једе десет врста житарица и добија прву класу сијена, а осим тога имам два тренера и човјека који их храни", рекао је Вођевић.

Предсједник Организационог одбора 251. Грмечке кориде Далибор Љубоја рекао је новинарима да је за учешће у овој традиционалној манифестацији било пријављено 18 бикова у три категорије, а да је наградни фонд износио 17.000 КМ.

"Ова манифестација чува традицију српског народа и представља изворну културно-историјску тековину подручја Крајине и Подгрмеча, а као и ранијих година и ова јубиларна Грмечка корида протекла је у најбољем реду", рекао је Љубоја.

Организатор овогодишње јубиларне 251. Грмечке кориде је општина Оштра Лука.

Послије Другог свјетског рата Грмечка корида се одржавала на локалитету Међеђе брдо, на територији општине Сански Мост. То је била највећа манифестација таквог типа у бившој Југославији и окупљала је око 100.000 посјетилаца сваке године.

Општина Оштра Лука, као локална заједница, од 1997. године организује Грмечку кориду на Поповића брду и то у оквиру обиљежавања "Илинданских дана". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана