Одржана 16. 'Конференција беба' у Источном Новом Сарајеву: Изабрано трочлано предсједништво

СРНА
Одржана 16. 'Конференција беба' у Источном Новом Сарајеву: Изабрано трочлано предсједништво

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - На Тргу Републике Србије у одржана је 16. "Конференција беба" на којој су учествовале 73 бебе и изабрано трочлано предсједништво које чине Софија Милинковић, Лазар Лацкановић и Анђелина Рудан.

Најмлађа пријављена беба је Софија Милинковић, најстарија је Лазар Лацкановић док највише браће и сестара има Анђелина Рудан.

"Конференцију беба" вечерас је организовала општина Источно Ново Сарајево.

Начелник Ођељења за привреду и друштвене ђелатности општине Источно Ново Сарајево Игор Ђокановић изразио је задовољство што 16. је "Конференција беба" имала велику посјећеност и што је манифестација постала традиционална у овој локалној заједници.

- Поносни смо на чињеницу да је 16 година заредом да организујемо ову манифестацију. У општини Источно Ново Сарајево трудимо се да приредимо програме за све наше грађане. Вечерас су се пријавиле 73 бебе узраста до годину дана од Видовдана прошле године до Видовдана ове године, рекао је Ђокановић.

Он је напоменуо да је општина у сарадњи са Матичном библиотеком Источно Сарајево за све учеснике обезбиједила сликовнице које су прилагођене за узраст.

- Што се тиче награђених беба за предсједништво овогодишње Конференције беба општина Источно Ново Сарајево свакој беби даје поклон у износу од 200 КМ, док пекара `Златно зрно` учествује са 100 КМ за сваку бебу, навео је Ђокановић.

Конференција беба" је традиционална манифестација која има за циљ промовисање породице и породичних вриједности.

Организатор "Конференције беба", која се одржава од 2006. године с циљем упознавања јавности са демографском сликом Српске и промовисањем породице и одговорног родитељства, јесте Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске у сарадњи са локалним заједницама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана