Одржан Светосавски бал, прикупљена помоћ за дјецу са Дауновим синдромом

ГС
Foto: РТРС

БЕЧ - У царској палати Хофбург у Бечу вечерас је одржан јубиларни 25. Светосавски бал који је окупио више од 2.000 учесника из Републике Српске, Србије и Аустрије.

Манифестација је имала хуманитарни карактер, а прикупљена средства намијењена су Даун синдром центру из Бањалуке.

Светосавски бал организовао је Српски центар у Бечу.

Традиционални Светосавски бал одржан је у 12 сала и на четири позорнице ове раскошне бечке царске палате, у којој се одржава само 14 најсвечанијих балова.

Током шесточасовног сценског програма изведене су нумере класичне, староградске, рок и електронске музике.

"Циљ је да се људи лијепо проведу да плешу да боље упознају српску културу, а овај бал има и хуманитарни карактер", рекао је за РТРС предсједник Српског центра у Бечу Милан Видовић.

Учесници овогодишњег бала први пут су и дјеца Даун синдром центра из Бањалуке, а Српска заједница у аустријској престоници потрудила се да ове године сав прикупљени новац током вечери преусмјери "дјеци сунца".

"Од данас ће се само гледати сличности, а не различитости у односу на особе са Дауновим синдромом. И од данас ће се овдје причати шта могу, а не као до сада шта не могу", рекао је директор Даун синдром центра Бањалука Зоран Јелић.

Директор УКЦ-а Републике Српске и амбасадор Даун синдром центра Бањалука Владо Ђајић рекао је да је вечерас у Бечу одржано предивно вече и дружење више од 2.000 Срба из Беча, Аустрије, Србије и Републике Српске, те да је пресрећан што ће дио средстава ићи за чланове Даун синдром центра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана