Одржан протест самосталног синдиката државних службеника

Срна
Одржан протест самосталног синдиката државних службеника

САРАЈЕВО - Неколико десетина државних службеника окупило се данас пред зградом заједничких институција БиХ у Сарајеву на протесту у организацији Самосталног синдиката државних службеника и запослених у институцијама БиХ.

Из Синдиката истичу да им је циљ да имају потписан колективни уговор са којим добијају правну и економску заштиту, да им основица за обрачун плате за 2023. годину буде 650, да се накнада за превоз, према закону, исплаћује у 100 одстотном износу, а не 60 одсто трошкова као сада.

Предсједник Синдиката самосталних државних службеника и запосленика у Институцијама БиХ Салих Карчић подсјетио је да је ово седми протест који организују, додајући да има исте циљеве као и досадашњих шест, преносе федерални медији.

Из Синдиката наводе да су резултати њихових протеста евидентни, да је основица враћена на 535, топли оброк повећан са осам КМ на 11 КМ, а накнада за превоз повећана за 20 одсто. "Повећани су коефицијенти за 0,2 запосленима до радног мјеста – стручни савјетник. Све ове промјене су резултат наших протеста", додају из Синдиката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана