Одржан концерт Полицијског оркестра

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске одржао је вечерас концерт у Источном Новом Сарајеву, а публика је имала прилику да чује војне и полицијске маршеве, родољубиве и познате нумере са ових простора, те свјетске и домаће хитове рок и поп музике.

Концерт је одржан у оквиру културно-забавне манифестације “Љето у Источном Новом Сарајеву”.

Начелник Полицијског оркестра Јелена Атлагић рекла је новинарима да је ово четврти наступ пред публиком у Источном Сарајеву, те да се увијек потруде да буде нешто другачије, ново и да је увијек разноврстан репертоар.

Она је подсјетила да су ове године у оквиру обиљежавања 30 година МУП-а и Полиције Републике Српске свирали на тактичко-техничком збору на Тргу “Србија” у Источном Новом Сарајеву.

“Раније смо управо овдје имали два самостална вечерња концерта. Сваки пут ми се играмо са жанровима, од филмске музике, домаће, забавне, различитих аутора свјетски признатих и у томе уживамо и ми и публика”, истакла је Атлагићева.

Она је додала да имају диригента и 20 музичара, те да је тај број увијек исти.

Александар Јовановић, концерт мајстор и кларинетиста оркестра, истакао је да су уживали у Источном Новом Сарајеву, напомињући да сваки пут буде неко ново искуство и да реакције публике буду одличне.

“Чини ми се да смо се за вечерас потрудили да програм буде најзабавнији, те да осим стандардних композиција које свирамо - маршеви, родољубиве, убацимо и више забавних страних или домаћих и то увијек добро пролази код публике”, истакао је Јовановић.

Полицијски оркестар МУП-а Републике Српске у репертоару има корачнице, родољубиве композиције, староградске и народне, филмску и забавну музику, а публици се сваки пут представи са много безвременских хитова различитих жанрова које пажљиво одаберу за сваки од наступа.

Овај оркестар МУП-а Републике Српске основан је крајем 2017. године, а први наступ је имао поводом Дана Републике 2018. године.

До сада је одржао бројне концерте широм Републике Српске поводом значајнијих датума из богате историје српског народа, а учествује и у церемонијалним дешавањима.

Оркестар је гостовао на Светосавском балу у Бечу и Фестивалу дувачких оркестара у Димитровграду, а на територији Српске публици се представио концертима од Требиња до Козарске Дубице.

Концерт је одржан у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Манифестација “Љето у Источном Новом Сарајеву 2022”, у оквиру које је уприличен богат културно-забавни, музички и спортски програм за све генерације, отворена је 3. августа и трајаће до 27. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана