Одобрено око 1,12 милиона литара регресираног дизела

GS
Foto: Arhiva

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске обавијестило је пољопривредне произвођаче да је Агенција за аграрна плаћања данас извршила нови обрачун корисника за регресирано дизел гориво за ову годину, те да је у четвртом обрачуну одобрено око 1,12 милиона литара за 1.295 корисника који су тренутно испунили услове, за шта је издвојено 843.561 КМ.

- Висина премије износи 0,75 КМ по литру, а одобрава се 100 литара дизел горива по хектару обрадиве пољопривредне површине за које је уписан начин коришћења пољопривредног земљишта у Регистру пољопривредних газдинстава у 2023. години - саопштено је из ресорног министарства.

Рок за ажурирање података у АПИФ-у на основу чега пољопривредници стичу право на регресирани дизел је 15. мај, а Агенција за аграрна плаћања ће у складу с тим вршити допуне спискова корисника.

Регресирано дизел-гориво корисници могу преузети до 15. новембра 2023. године код овлаштених дистрибутера који су склопили споразум са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана