Односи на историјском максимуму, што потврђује и сарадња младих

Срна
Foto: срна

ЗЛАТИБОР - Односи између Републике Српске и Србије су на историјском максимуму што потврђује и пројекат сарадње младих, рекао је Срни предсједник Удружења студената Републике Српске у Србији Дејан Пудар.

Пудар, који је организатор конференције студената Републике Српске и Србије "Мост" на Златибору, истакао је да су млади носиоци важних пројеката, међу којима је и овај скуп, који потврђује да су односи између Српске и Србије на високом нивоу.

"Ми смо прва конференција која је успјела окупити студентске представнике из Републике Српске и Србије на једном мјесту са једном заједничком визијом и циљем, да кроз међусобну размјену знања и искустава унапређујемо себе, а самим тим и знања преносимо на друштво. Поред предавања током конференције битно је напоменути и неформални дио, дружење, упознавање студената и остваривање контаката између студената у развијању даље будуће сарадње", нагласио је Пудар.

Он је напоменуо да је идеја за организовање конференције проистекла због тога што до тада није постојао овакав облик окупљања студената, већ су организована стручна предавања из одређене области.

"Ово је други пут да се одржава, што претендује да постане традиционална. План је да већ у фебруару имамо и трећу конференцију студената Српске и Србије на Златибору. Биће проширени капацитети учесника и то ће бити подигнуто на виши државни ниво, гђе очекујемо да ће се учесницима обратити високи функционери из Републике Српске и Србије“, закључио је Пудар.

Конференција студената Републике Српске и Србије почела је јуче, а завршава се сутра. Организатор је Удружење студената Републике Српске у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана