Од сутра до понедјељка очекује се раст водостаја ријеке Саве због падавина

Срна
Од сутра до понедјељка очекује се раст водостаја ријеке Саве због падавина

САРАЈЕВО- Раст водостаја усљед нових најављених падавина очекује се од сутра до понедјељка, 25. септембра, на цијелом водном подручју ријеке Саве у Федерацији БиХ /ФБиХ/, посебно на горњем и средњем дијелу слива ријеке Босне, те на сливовима Уне, Сане, Усоре, Тиње, Глине и Коране, саопштила је Агенција за водно подручје ријеке Саве.

Обавјештење се односи на подручје општина у Унско-санском, Кантону Сарајево, Тузланском и Зеничко-добојском кантону, наводе из Агенције.

С обзиром на то да су тренутно водостаји у већим водотоцима ниски, да је вегетација још присутна, а тло незасићено, очекује се њихов умјерен раст.

"Сугеришемо надлежним институцијама да прате ситуацију на терену и поступају у складу с овлаштењима, а службама које спроводе мјере и активности заштите и спашавања људи и материјалних добара препоручујемо појачан опрез", истичу из Агенције.

Надлежне службе цивилне заштите треба да упозоре становништво уз ријеке које немају изграђене заштитне водне објекте да је опасно да прилазе обалама с обзиром на могуће повећање дубине и брзине тока воде.

Из Агенције апелују и да овом становништву правовремено дају обавјештење са упутствима и смјерницама како би били у могућности да прије евентуалне појаве поплава спроведу мјере самозаштите

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана