Од Сарајева до Мостара се путује четири и по сата!

Кликс
Од Сарајева до Мостара се путује четири и по сата!

САРАЈЕВО - Дан након катастрофе која је погодила јужни дио БиХ постало је јасно да ће санирање путева у Херцеговачко-неретванском кантону потрајати. То значи да ће неко вријеме морати да се користе алтернативни правци за врло прометан пут Сарајево - Мостар.

Из БИХАМК-а су саопштили да је код Јабланице једини проходан пут за путничка и моторна возила онај до Коњица, а да се до Мостара и Блидиња уопште не може путничким возилима. Такође препоручују да на пут Коњиц - Јабланица крећу само они грађани који имају теренска возила. Пут до Прозор - Раме од Јабланице је отворен једном траком, али само за хуманитарна возила.

Ово све говори о озбиљности ситуације и да ће бити потребни дани за потпуну санацију пута од Сарајева до Мостара и поновно успостављање саобраћаја.

До тада, БИХАМК препоручује вожњу на два алтернативна правца, преко средње Босне или преко Тјентишта.

"Алтернативни правци су: Сарајево-Нови Травник-Ростово-Бугојно-Купрес-Томиславград-Посушје-Мостар или Сарајево-Фоча-Тјентиште-Гацко-Мостар", речено је из БИХАМК-а.

Пут преко средње Босне износи 268 километара и просјечно вријеме потребно да се стигне је око четири и по сата. Пут од Сарајева до Мостара преко Фоче износи 229 километара и такође је потребно отприлике четири и по сата за ово путовање.

Овај прекид комуникације ће направити проблем, не само грађанима који живе и раде на овој релацији, него и за транспорт који је чест на овом подручју, односно представљаће проблем превозницима, а на крају и економији у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана