Од понедељка бесплатна ужина за 10 ученика прњаворске школе

СРНА
Од понедељка бесплатна ужина за 10 ученика прњаворске школе

ПРЊАВОР - Десеторо ученика Основне школе /ОШ/ "Бранко Ћопић" из Прњавора, чије су породице слабијег материјалног положаја, имаће бесплатну ужину од понедељка, 27. новембра до краја школске године, захваљујући донацијама прикупљеним на приредби "Оброк љубави".

Директор ове школе Јасмина Малешевић рекла је Срни да је на хуманитарној приредби, одржаној почетком седмице, прикупљено 1.660 КМ. "У програму су игром, пјесмом и глумом учествовали ученици од четвртог до деветог разреда централне школе у Прњавору и поручне школе Глоговац, њих 60, а одазвао нам се велики број суграђана који су у складу са могућностима издвојили новац за куповину улазнице.

Дугујемо велику захвалност и родитељима и дјеци што имају слуха за све наше активности", навела је Малешевићева.

Она је напоменула да ће, уз договор и процјену учитеља и наставника, те сагласност породица, бити изабрано десеторо дјеце која ће до краја школске године имати бесплатан оброк у пекари "Домуз".

ОШ "Бранко Ћопић" Прњавор позната је по бројним хуманитарним активностима током цијеле године. Поводом Дана хране - 5. новембра ученици од првог до петог разреда прикупили су 25 прехрамбених пакета који су уручени социјално угроженим породицама ученика школе.

Једна од традиционалних активности је и децембарска акција "Један слаткиш, једно дијете" у којој се прикупи око 80 пакетића за ученике школе и вишечлане породице, а вишак пакетића прослиједе дјеци са потешкоћама у развоју из Дневног центра "Невен" Прњавор и Дјечијем дому "Рада Врањешевић" у Бањалуци.

Ученици ове школе учествују и у акцији прикупљања слаткиша за божићне и новогодишње пакетиће дјеци са Косова и Метохије, као и у прикупљању новца за изградњу Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана