Од наредне године нови лого Централне банке БиХ

Срна
Од наредне године нови лого Централне банке БиХ

САРАЈЕВО - Централна банка БиХ од 1. јануара наредне године почиње с примјеном новог лога који ће бити кориштен у свим врстама комуникације и јавне презентиције институције.

Нови лого изабран је након проведене конкурсне процедуре и замијениће досадашњи лого који произлази из заглавља меморандума који је Централна банка БиХ усвојила још 2000. године.

Процес израде рјешења новог лога подстакнут је потребом за унапређењем и модернизацијом визуелног идентитета институције, саопштено је из ове банке. Знаковни дио лога представља форма хексагоналног облика. Хексагон је облик који симболизује хармонију и баланс, а на њему је заснована једна од најсавршенијих природних форми, пчелиње саће. Унутрашњост хексагоналног знака ријешена је низом линија различитих вриједности које стварају активну и динамичну игру унутрашњег простора.

Тако креиране партитуре у међусобном односу формирају карактеристичан трокут који је заживио као симбол БиХ, наводи се у саопштењу. Знак својом фрагментираном структуром призива форму гнијезда. Гнијездо као симбол, интернационално, сугерише комплексност, софистицираност, преданост, знање, атмосферу дома, заштићености, сигурности. Сви поменути атрибути одражавају визију и мисију Банке као централне финансијске институције БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана