Од медија до умјетне интелигенције: Шта све чека посјетиоце на 17. Weekend Media Фестивалу у Ровињу

Г.С.
Од медија до умјетне интелигенције: Шта све чека посјетиоце на 17. Weekend Media Фестивалу у Ровињу

Како се мијења формат нењса и што нас очекује у блиској будућности, је ли бољи живот продукције у регији, у чему новинари гријеше, читање мисли и још много тога очекује нас на овогодишњем 17. Weekend Media Фестивалу у Ровињу.

Годину дана прије пунољетности Weekend. 17  одлучио је почастити вјерну публику с чак 4 фестивала у једном Weekend Media Фестивал, HR.Weekend, AI Weekend и Finance Weekend.

На 17. издању највећег регионалног фестивала више од 200 панелиста ће на 9 позорница, под покровитељством Адрис Групе, открити све тајне медија, ХР-а, AI-а, комуникација, маркетинга и бизниса.

Сви љубитељи серије Better Call Saul доћи ће на своје, јер на позорницу Weekendа нам стиже Тhomas Golubić, наше горе лист који је својим истанчаним музичким укусом покорио филмску индустрију, бирао је музику за бројне серије и филмове, а откриће нам како музика доприноси приповиједању на великом екрану.

Кад смо код серија, за све оне који су одрасли на култној серији Бољи живот, а и за све оне млађе који су чули за тај феномен, славни глумац, редатељ и продуцент Драган Бјелогрлић објасниће све већи интерес иностраних стриминг платформи за наше филмове и како се то одражава на регионалну филмску и ТВ индустрију.

“Гдје новинари гријеше”

Они који од филмске индустрије више воле добри стари мирис папира доћи ће на своје на предавању Тhomasа Eriksonа, психолога и аутора бестселлера “Окружени идиотима”, који ће разјаснити недоумице око комуникације те савјетима помоћи да квалитетније комуницирате како у пословној, тако и у приватној средини.

Овогодишњи Weekend у знаку је среће и миндфуллнесса, па ће се Ериксону придружити и колеге психолози, који и професионално знају како дохватити срећу и мир у 21. стољећу, Мichael Lahlen и Ali Fenwick.

Да новинари нису без мане те да и они гријеше из прве ће нам руке открити Сабина Тандара Кнезовић с Нове ТВ, Срећко Матић из Дeutche Wellea и Томислав Клаушки из 24 сата на панелу „Гдје новинари гријеше”.

А да се неки новинари, како би лакше пребродили туробну свакодневицу радије окрећу сатири као форми, Зоран Кесић, аутор емисије 24 минуте, на панелу „Десет година у 24 минуте” откриће откуд  црпи инспирацију за десет година збијања шала о врло озбиљним друштвеним темама.

Која је граница између развоја технологије и етике, заштите приватности и митова о контроли мисли откриће Др. Тарек  Самад, познат као „Др. Мозак”.

Др. Самад ће објаснити што је BCI технологија која омогућује обраду можданих сигнала како би се управљало уређајима искључиво путем мисли. На Weekend позорницу ће се попети и Дора Стрезова Николова, директорица Coca-Cola HBC Adria, која ће открити како рушење баријера између маркетингаша и продаје, два често неусуглашена табора, може откључати пуни потенцијал успјешног пословања.

Први пут AI Weekend

Након прошлогодишњег загријавања с темама о умјетној интелигенцији, ове године први пут се одржава и AI Weekend, који ће окупити стручњаке из Googlea, Мете, OpenAI-ја, ТикТока и других технолошких гиганта.

У Ровињ тако стиже Еванна Ху, стручњакиња за кибернетичку безбједност и извршна директорица твртке Омелас, која користи умјетну интелигенцију за анализу дигиталног утицаја.

На свом предавању говориће о томе како се компаније и владе суочавају с новим изазовима у подручју сајбер безбједности с обзиром да су AI алати сада постали доступни готово свима.

Своје богато искуство с ровињском публиком подијелиће и Дамир Сабол, суоснивач и бивши извршни директор Photomatha који тренутно ради као директор и софтверски инжењер у Googleу.

На позорницу стижу и Rodger Werkhoven, један од водећих свјетских стручњака на подручју умјетне интелигенције и независни креативни директор у OpenAI-у, Mark Van Ruswuk, бивши директор производа у Тиндеру, те Łukacz Gabler, менаџер за јавну политику и односе с владом за Средњу и Источну Еуропу у ТикТоку.

Враћа се HR.Weekend

Други пут на Weekendу имаћемо прилику слушати свјетске и домаће стручњаке из подручја људских потенцијала, с којима ћемо завирити у тајне доброг пословања и добрих међуљудских односа. Тако нам стиже прослављени клинички психолог с Харварда Marc Shulz, коаутор књиге „Добар живот”, базиране на највећем научном истраживању среће. 

Ивица Вранчић, реномирани стручњак за leadership, тимски рад и people management, долази у Ровињ како би открио тајне успјешног начина вођења људи, за које је недвојбено важна управо – емоционална интелигенција.  Милена Доленц, потпредсједница за људске потенцијале у гаминг компанији Оutfit7, рећи ће нешто више о корпоративном идентитету, док ће Ididi Massay, потпредсједница CBS Sportsа причати о праведнијем и инклузивнијем радном окружењу.

Владари регионалне CFO сцене на Finance Weekendу

На овогодишњем Weekendу. 17 нико неће бити закинут, па ни они који за рачунање постотака не требају дигитрон.

Finance Weekend, у сарадњи с компанијом Farseer, одржаће се 21. септембра  у склопу Weekendа, а моћи ћете из прве руке чути искуства водећих CFO-а регионалних компанија.

Која је будућност финансија, што доноси дигитална трансформација, како глобализација редефинише пословање и остала кључна питања чекају вас у Ровињу, а на њих ће одговорити стручњаци као што су Матија Ковачевић, главни финансијски директор HТ-а; Ивана Крајиновић, партнерица у Одјелу ревизије и водитељица одјела финанцијско-рачуноводственог савјетовања и извјештавања о одрживости у ЕY-у; Зоран Станковић, главни финансијски директор Аtlantic Grupe; Наташа Вуца, директорица одјела планирања и контролинга у Max Betu те Борис Вујчић, гувернер Хрватске народне банке.

Шећер увијек долази на крају

Након networkinga и корисних предавања, очекује вас минглање и дуге вечери испуњене врхунском музиком и незаборавним искуствима.

Ове године на „Out of home partyju ” публику ће запалити Мiach, која се вртоглаво пење по листама слушаности.

Уз то, прослава ће бити још већа јер CineStar Channels обиљежава свој 15. рођендан и доводи планетарно популарног DJ-а Fede Le Granda, који ће својим наступом продрмати темеље старе Творнице духана Ровињ.

Weekend Media Фестивал увијек прати актуалне трендове и кључна питања, пружајући простор за проналажење одговора и рјешења.

Програм је доступан ОВДЈЕ, а све новости можете пратити путем наших профила на Фејсбуку, Инстаграму и LinkedInу.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана