Од Дуновића свесрдна подршка акцији "С љубављу храбрим срцима"

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Десетогодишњи Никола, син Јелене Трикић Дуновић - "Мајке Храброст" из Приједора и његов отац Горан свесрдно су подржали одржавање предстојеће донаторске вечери "С љубављу храбрим срцима", у оквиру које ће породилишта у Републици Српској добити транспортне инкубаторе.

"Подржавамо ово донаторско вече које је поново усмјерено ка бољитку и додатној здравственој сигурности наших најмлађих, а поготово пријевремено рођене дјеце", изјавио је Срни Горан Дуновић.

Он је подсјетио да је и његов син Никола рођен прије времена, са свега 1.970 грама.

"Дакле, и нас двојица бисмо позвали све људе добре воље да, у складу са могућностима, подрже ову корисну, племениту и хуману акцију", рекао је Дуновић.

Јелена Трикић Дуновић је својевремено одлучила да роди Николу упркос тешком облику тумора на мозгу са којим се суочавала од 2007. године. Јелена је одбила да прима хемотерапију и цитостатике, односно умјесто лијечења изабрала је да трудноћу изнесе до краја и подари нови живот због чега су је у Српској, БиХ, региону и шире назвали "Мајка Храброст".

Јелена је Николу родила прије 10 година, 9. октобра у Бањалуци, преминула је 40 дана послије порођаја, а сахрањена је у родном Дрвару, гдје вртић по њој носи назив "Мајка Храброст".

Никола и његов отац Горан, који је професор српског језика и књижевности, данас живе у Приједору. Малишан је пети разред основне школе, одличан је ђак и успјешно се бави спортом.

Донаторско вече, 13. по реду, биће одржано под високим покровитељством предсједника Српске Милорада Додика, у понедјељак, 26. децембра.

На том плану је на иницијативу и захтјев педијатара из Невесиња, Требиња, Зворника, Источног Сарајева, Градишке, Добоја, Бијељине, Фоче и Бањалуке исказана потреба да се породилиштима широм Српске обезбиједе транспортни инкубатори и на тај начин омогући савремен неонатални транспорт пријевремено рођених беба, а носилац овогодишње акције је Удружење педијатара Српске

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана