Од данас могуће подешавање ТАГ уређаја

ГС
Од данас могуће подешавање ТАГ уређаја

БАЊАЛУКА- Предузеће "Аутопутеви Републике Српске" саопштило је да корисници система електронске наплате путарине од данас могу да подесе постојеће и нове ТАГ уређаје, неопходне за бржи пролазак кроз наплатне станице, за кориштење и у Републици Српској и Федерацији БиХ.

Један ТАГ са два рачуна могу да користе и постојећи и нови корисници услуга електронске наплате путарине у Републици Српској и ФБиХ.

"Корисници своје ТАГ уређаје треба да реконфигуришу на једној од наплатних станица у Српској или Федерацији, зависно од тога чији ТАГ уређај већ посједују. Кориштењем ових уређаја у једном систему неће се трошити претплата коју корисници имају на другом рачуну", саопштено је из "Аутопутева Српске".

Из овог предузећа су нагласили да ће наплата путарине са једног од рачуна зависити од тога којом дионицом ауто-пута корисник пролази.

Корисници из Републике Српске реконфигурацију својих ТАГ уређаја и доплату рачуна за Федерацију БиХ могу да обаве на наплатним станицама "Сарајево сјевер" и "Зеница југ", док корисници из Федерације исто могу да ураде на наплатним станицама "Чатрња", "Јакуповци", "Прњавор", "Кладари" и "Костајница".

Из "Аутопутева" истичу да је електронска наплата путарине једноставнији, бржи и јефтинији начин плаћања путарине, а могућност кориштења једног ТАГ уређаја са два рачуна значи уштеда времена и безбједније путовање, без заустављања на наплатним станицама, што посебно долази до изражаја у љетним мјесецима, када је појачан обим саобраћаја на аутопутевима.

"Аутопутеви Републике Српске" и "Аутоцесте ФБиХ" потписали су Меморандум о сарадњи с циљем једноставнијег и ефикаснијег кориштења електронске наплате путарине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана