Од Better Call Saulа до Бољег живота, од медија до вештачке интелигенције, од Miach до Feddе le Grandа на Weekendу.17

Г.С.
Од Better Call Saulа до Бољег живота, од медија до вештачке интелигенције, од Miach до Feddе le Grandа на Weekendу.17

Како се мења формат вести и шта нас очекује у блиској будућности, да ли је бољи живот продукције у региону, у чему новинари гријеше, читање мисли и још много тога очекује нас на овогодишњем Weekendу.17. Годину дана прије пунољетства,

Weekend.17 одлучио је да почасти вјерну публику са чак 4 фестивала у једном – Weekend Media Festival, HR.Weekend, AI Weekend и Finance Weekend. На 17. издању највећег регионалног фестивала више од 200 панелиста, на 9 позорница, под покровитељством Адрис групе, откриће све тајне медија, HR-а, AI-а, комуникација, маркетинга и бизниса.

Сви љубитељи серије Better Call Saul биће радосни, јер нам на позорницу Weekendа стиже Тhomas Golubić, наш човек који је својим истанчаним музичким укусом освојио филмску индустрију, бирао музику за бројне серије и филмове, а откриће нам како музика доприноси приповедању на великом екрану. Кад смо код серија, за све оне који су одрасли на култној серији Бољи живот, а и за све оне млађе који су чули за тај феномен, славни глумац, редитељ и продуцент Драган Бјелогрлић објасниће све већи интерес страних streaming платформи за наше филмове и како се то одражава на регионалну филмску и ТВ индустрију. Они који од филмске индустрије више воле добар стари мирис папира уживаће у предавању Тhomasa Eriksona, психолога и аутора бестселера Окружени идиотима, који ће разјаснити недоумице око комуникације и саветима помоћи да квалитетније комуницирате како у пословној, тако и у приватној средини. Овогодишњи Weekend је у знаку среће и mindfulnessa, па ће се Ериксону придружити и колеге психолози, који и професионално знају како дохватити срећу и мир у 21. вијеку, Мichael Dahlen и Аli Fenwick.

Да новинари нису без мане и да и они гријеше из прве руке откриће нам Сабина Тандара Кнезовић са Нове ТВ, Срећко Матић из Deutsche Welle -а и Томислав Клаушки из 24 сата на панелу „Гдjе новинари грijеше". Како би пребродили тмурну свакодневницу, неки новинари се радије окрећу сатири као форми, а на панелу „Десет година у 24 минута", аутор емисије 24 минута, Зоран Кесић, откриће одакле црпи инспирацију за десет година шала о врло озбиљним друштвеним темама.

Која је граница између развоја технологије и етике, заштите приватности и митова о контроли мисли откриће Др. Тарек Самад, познат као „Др. Мозак". Др. Самад ће објаснити шта је BCI технологија која омогућава обрада можданих сигнала како би се управљало уређајима искључиво путем мисли. На Weekend позорници појавиће се и Дора Стрезова Николова, директорика Coca-Cola HBC Adria, која ће открити како рушење баријера између маркетара и продаје, два често неусаглашена табора, може откључати пуни потенцијал успjешног пословања.

Први пут AI Weekend

Након прошлогодишњег загријавања с темама о вјештачкој интелигенцији, ове године први пут се одржава и AI Weekend, који ће окупити стручњаке из Google-а, Мете, OpenAI-ја, ТикТока и других технолошких гиганта.

У Ровињ стиже Еvanna Hu, стручњакиња за кибернетичку безбједност и извршна директорица компаније Омелас, која користи вјештачку интелигенцију за анализу дигиталног утицаја. На свом предавању говориће о томе како се компаније и владе суочавају с новим изазовима у области сајбер безбједности с обзиром да су АI алати сада постали доступни готово свима. Своје богато искуство с ровињском публиком подијелиће и Дамир Сабол, суоснивач и бивши извршни директор Photomatha који тренутно ради као директор и софтверски инжењер у Google-у. На позорницу стижу и Rodger Werkhoven, један од водећих светских стручњака на подручју вештачке интелигенције и независни креативни директор у ОpenAI-у, Маrk Van Ruswuk, бивши директор производа у Тinder, и Łukacz Gabler, менаџер за јавну политику и односе с владом за Средњу и Источну Европу у ТикТоку.

Враћа се HR.Weekend

Други пут на Weekendу имаћемо прилику да слушамо свjетске и домаће стручњаке из области људских потенцијала, с којима ћемо завирити у тајне доброг пословања и добрих међуљудских односа. Тако нам долази прослављени клинички психолог са Харварда, Маrc Schulz, коаутор књиге Добар живот, утемељене на највећем научном истраживању среће.

Ивица Вранчић, реномирани стручњак за лидерство, тимски рад и управљање људским ресурсима, долази у Ровињ како би открио тајне успjешног вођења људи, за које је недвојбено важна управо – емоционална интелигенција. Милена Доленц, потпредсjедница за људске ресурсе у гаминг компанији Оutfit7, рећи ће нешто више о корпоративном идентитету, док ће Ndidi Massay, потпредседница CBS Sports, причати о праведнијем и инклузивнијем радном окружењу.

Владари регионалне CFO сцене на Finance Weekendу

На овогодишњем Weekendу.17 нико неће бити ускраћен, па ни они којима за рачунање процената није потребан калкулатор. Finance Weekend, у сарадњи са компанијом Farseer, одржаће се 21. септембра у оквиру Weekendа, гдjе ћете имати прилику из прве руке да чујете искуства водећих CFO-а регионалних фирми. Која је будућност финансија, шта доноси дигитална трансформација, како глобализација редефинише пословање и друга кључна питања чекају вас у Ровињу, а на њих ће одговорити стручњаци као што су Матија Ковачевић, главни финансијски директор HT-а; Ивана Крајиновић, партнерка у Одсjеку ревизије и водитељка одсjека финансијско-рачуноводственог саветовања и извештавања о одрживости у ЕY-у; Зоран Станковић, главни финансијски директор Аtlantic Групе; Наташа Вуца, директорика одсjека планирања и контроле у Мax Betу; и Борис Вујчић, гувернер Хрватске народне банке.

Шећер увијек долази на крају

Након networkinga и корисних предавања, очекује вас мингловње и дуге вечери испуњене врхунском музиком и незаборавним искуствима. Ове године на „Out of home partyju " публику ће запалити Miach, који се вртоглаво пење по лествицама слушаности. Уз то, прослава ће бити још већа јер CineStar Channels обиљежава свој 15. рођендан и доводи планетарно популарног DJ-а Feddе Le Grandа, који ће својим наступом продрмати темеље старе Фабрике дувана Ровињ.

Weekend Медиа Фестивал увијек прати актуелне трендове и кључна питања, пружајући простор за проналажење одговора и решења. Програм је доступан овдје, а све новости можете пратити путем наших профила на Facebookу, Инстаграму и ЛинкедИну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана