Од Америке до Аустралије: Више од 500 учесника 48. Уна регате

Анадолија
Foto: Анадолија

МАРТИН БРОД- Више од 70 пловила с око 500 учесника из Босне и Херцеговине, Европе, Америке и Аустралије кренуло је на водену каравану дугу 100 километара од Бихаћа до Босанске Крупе.

"Након двије године паузе због короне поновно смо ту и све је спремно. Организовали смо и сигурност учесника на води и сада сви могу уживати. Учесници су дошли из различитих крајева свијета што потврђује да је Уна регата промотор БиХ, њених природних љепота и туристичких капацитета", каже Амарилдо Мулић, директор Националног парка Уна који је организатор овогодишње Уна регате.

"Дошла сам из Холандије на позив пријатељице која је овдје рођена. Причала ми је о овом природним љепотама, због којих сам дошла. Нисам се покајала, одушевљена сам", каже Ана из Холандије.

Регата се вози у три етапе. Прва, данашња од Мартин Брода до Штрбачког бука, друга до Бихаћа се вози сутра, а задња од Бихаћа до Босанске Крупе се вози у суботу.

"Учествовала сам до сада у појединим дионицама, али овај пут возим цијелу регату и јако сам узбуђена. Лијепо вријеме, добро друштво, и јединствени адреналин уз водене спортове гарантирају праву забаву", каже Селма Шиљдедић из Бихаћа.

Сутра ће уз дочек регате у Бихаћу бити организовани скокови с градског моста и блобинг такмичење, а на завршници у Босанској Крупи бит ће проглашени најбољи учесници, односно Нептун и Унска сирена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана