Од 1. jануара обавезне електронске здравствене књижице

СРНА
Од 1. jануара обавезне електронске здравствене књижице

БАЊАЛУКА - Корисници услуга у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци од 1. јануара мораће да посједују електронску здравствену картицу, а изузетак ће бити само у Ургентном центру за хитне случајеве.

Из УКЦ-а је саопштено да је примјена ових књижица обавезујућа у складу са одлуком Фонда здравственог осигурања Републике Српске од 18. децембра.

"Према одлуци, сви корисници услуга који су у поступку добијања електронске здравствене картице ће у Фонду здравственог осигурања добити потврду на којој ће бити индентификациони број за привремену индентификацију лица док не добије електронску картицу", појашњава се у саопштењу.

Држављани других земаља са којима БиХ и Република Српске имају потписане споразуме о социјалном осигурању треба да у матичној земљи изваде неопходне обрасце на основу којих ће им Фонд издати болеснички лист и додијелити идентификациони број, на основу којег ће моћи да остваре право на здравствену заштиту у УКЦ-у.

"За сва друга питања и нејасноће у вези са електронским здравственим картицама сви корисници наших услуга и грађани Републике Српске могу се обратити Фонду здравственог осигурања Републике Српске", напомињу у УКЦ-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана