Очух дјевојчице се дописивао са педофилом, па га пријавио: “Мамио сам га на састанак”

ГС
Очух дјевојчице се дописивао са педофилом, па га пријавио: “Мамио сам га на састанак”

САРАЈЕВО  - Министарству унутрашњих послова Унско-санског кантона прије два дана је поднесена пријава уз наводе о педофилији против особе која је покушала путем друштвених мрежа доћи до дјевојчице.

Према информацијама МУП УСК 26. фебруара полиција је добила пријаву да је старији мушкарац размјењивао поруке експлицитног садржаја са дјевојчицом од 11 година.

- Након што буду извршене све провјере, уколико буду утврђени елементи кривичног дјела извјештај о могућем почињењу ће бити поднесен надлежном Кантоналном тужилаштву УСК - речено је за Н1 у МУП-у УСК.

На друштвеним мрежама Един Бегановић је подијелио преписку његове пасторке са наводним педофилом, што је изазвало бурне реакције јавности. Ријеч је очуху дјевојчице (11) којој се путем мрежа обратио човјек који је наводно из Високог. Очух дјевојчице говорио је за Н1 о овом случају.

Како је казао ријеч је о кћерки његове супруге, а да се он брине о њој као да му је властито дијете. Он наводи да је дјевојчица на ТикТоку добила одређене поруке те му пријавила то.

- Она има ТикТок гдје су и остала дјеца и њене колеге из школе. Дошла ми је и рекла: ‘Ево мени неко пише поруке.’ Ја сам отворио поруке и видио да је старија особа и да нису пријатељи, ништа, већ је он редом слао поруке дјевојчицама. Онда сам ја преузео телефон и од првог одговора сам кренуо да пишем с њим да видим шта жели та особа. Кад сам видио шта жели ја сам отишао са дјевојчицом и њеном мајком у полицијску станицу Бихаћ и пријавио, те су они направили службену забиљешку, а он је и у том моменту док смо били у полицијској станици писао на тај профил - рекао је Бегановић.

Такође, Бегановић је, како је навео, желио да особу која пише дјевојчици намами да дође у Бихаћ.

- Ја сам њега мамио да дође у Бихаћ и у име дјетета сам писао да родитељи наводно одлазе три дана у Словенију. Желио сам да га навучем, претресем и предам органима гоњена - истакао је Бегановић.

Како је рекао Бегановић, та особа је наставила писати те је одлучио преписку објавити на друштвеним мрежама да би, како наводи, јавност упозорио шта све нас окружује. Потом се та особа јавила Бегановићу.

- Он се мени јавио и писао: ‘Извини молим те, нисам ништа тако хтио’. Рекао сам му да сам ја писао и говорио да сам осми разред и да није схватио да дијете од 11 година може бити осми разред. Онда ми је рекао да има своје неке људе који ће ме наћи па сам му ја дао свој број телефона и тражио његову адресу да са својим људима дођем, а он ме на крају блокирао -  навео је Бегановић.

Осим овог случаја Бегановић је, тврди, имао још један сусрет са наводим педофилом којег је на крају претукао, добио новчану казну и сада чека судски поступак.

Истиче на крају да уколико МУП и надлежно Тужилаштво у УСК не утврде одговорност особе које се покушала дописивати с  његовом пасторком он ће ићи у Федералну управу полиције и обратити се свим релевантним организацијама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана