ОЦ „Јахорина“: Стаза "Скочине" у погону за ноћно скијање

Срна
ОЦ „Јахорина“: Стаза "Скочине" у погону за ноћно скијање

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Стаза "Скочине" на Јахорини у погону је за ноћно скијање, а из Олимпијског центра упозоравају скијаше да не користе неосвјетљени дио који повезује ову са осталим стазама јер ризикују задобијање повреда.

Из Олимпијског центра "Јахорина" наводе да везни пут између стаза "Скочине" и "Новак Ђоковић" није покривен расвјетом и да прелаз на скијама у вечерњим часовима са једне на другу стазу није могућ.

-Скијаши самоиницијативно користе тај дио стазе и ризикују задобијање повреда упркос забрани кориштење тог везног пута у вечерњим часовима и постављеним знаковима сигнализације - наводе из Олимпијског центра и додају да је до стазе "Скочине" могуће доћи само моторним возилом.

Љубитељи скијања су у петак, 17. фебруара и синоћ од 18 до 21 час уживали у ноћном скијању и одлично припремљеним стазама "Пољице", "Новак Ђоковић" и "Скочине", које су покривене са 95 центиметара снијега.

-У погону су за ноћно скијање биле обје кабинске гондоле – „Пољице“ и „Партизан“, али и шестосјед „Скочине“. Ски карте купљене за ноћно скијање јединствене су и скијаши могу да их користе на свим стазама у погону за ноћно скијање - додаје се у саопштењу.

Стаза "Скочине" у погону за ноћно скијање остаје и вечерас, као и наредног петка, суботе и недјеље, односно, 24, 25. и 26. фебруара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана