Обустављен саобраћај теретних возила у мјесту Доње Равне

Срна
Обустављен саобраћај теретних возила у мјесту Доње Равне

Бањалука - Због саобраћајне незгоде која се догодила у мјесту Доње Равне, на магистралном путу Жепче-Зеница, саобраћај теретних возила потпуно је обустављен.

Путничка возила преусмјеравају се на обилазницу у непосредној близини, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.


На већини путева у Федерацији БиХ овог јутра се саобраћа спорије, посебно на дионицама преко планинских превоја, гдје има угаженог снијега на коловозима.

У западним и југозападним крајевима додатне потешкоће возачима прави јак вјетар који ствара сњежне наносе.

И даље непроходно за камионе преко Романије

Снијег који и јутрос пада, створио је праве зимске услове за вожњу на готово цијелом подручју Републике Српске, а за саобраћај теретних возила непроходан је магистрални пут Љубогошта-Подроманија, преко Романије, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске. Због лоших временских услова у Црној Гори, гранични прелаз Делеуша /Билећа-Никшић/ затворен је за теретна возила. Због лоших временских услова у Хрватској забрањен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере на прелазима Изачић и Орашје.

Радови на подручју Хрватске и даље су актуелни на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања и саобраћај се одвија успорено.

На подручју доњег Подриња, јак вјетар формира снијежне наносе на висоравнима и преко планинских превоја, а могуће је и обрушавање сњежних лавина на дионицама које пролазе поред камених косина, посебно пут Добро Поље-Калиновик-Улог.

На дионицама у усјецима и поред косина чести су одрони земље и камења на коловоз. Дежурне екипе зимских служби су на терену, врше чишћење и посипање свих дионица.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој, саобраћај се одвија без застоја, по дјелимично засњеженим коловозима.

У току су радови на изградњи вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука–Добој /дионица Бањалука – Прњавор/, због чега је петља "Маховљани", затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионица Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

Радови се изводе на изградњи моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, гдје је потпуно обустављен саобраћај за сва возила и преусмјерава се на алтернативни путни правац кроз село Брестово, гдје је актуелна забрана саобраћаја за теретна возила преко 15 тона носивости.

У току су радови на санацији клизишта на магистралном путу Бањалука-Ребровац-Челинац на подручју МЗ Ада.

У циљу безбједног одвијања саобраћаја на аутопуту "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17, са уредно постављеном привременом саобраћајном сигнализацијом.

У току су радови на изградњи обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице. На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања.

Због радова на бушењу и минирању терена на магистралном путу М-5, на дионици Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја од пет до 15 минута од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На дионици регионалног пута Укрина-Вијака, у Вијачанима због радова на санацији коловоза саобраћај се одвија повремено једном траком.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац 3-Дрињача и даље остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника Холдинг "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана