Оборен љетни рекорд у потрошњи струје

ГС
Оборен љетни рекорд у потрошњи струје

Требиње - Рекордна потрошња електричне енергије у љетном периоду у Републици Српској забиљежена је у понедјељак и износила је 13 гигават часова електричне енергије на дневном нивоу, рекли су из "Електропривреде РС".

Истакли су да је повећана потрошња електричне енергије у љетњем периоду.

– Разлог су потрошачи који користе уређаје за климатизацију простора у којем бораве због екстремних температура. Према Електроенергетском билансу Републике Српске просјечна потрошња за мјесец јул износи 10.960.000 kWh електричне енергије дневно. Током топлотног таласа потрошња је повећана око 15 одсто у односу на ову просјечну вриједност – навели су из “Електропривреде РС“.

Додали су да су разлог екстремно високе температуре и дужина трајања топлотног таласа које су проузроковале повећану потрошњу електричне енергије услед коришћења уређаја за климатизацију простора, пише ТРЕБИЊЕЛИВЕ.

– “Електропривреда РС” је обезбиједила довољне количине електричне енергије за своје потрошаче. Не могу се искључити проблеми у уредном снабдијевању, али је вјероватноћа таквих догађаја врло мала – навели су из “Електропривреде РС”.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана