Оборен љетни рекорд: Погледајте колико је Српска потрошила струје

Г.С.
Оборен љетни рекорд: Погледајте колико је Српска потрошила струје

БАЊАЛУКА - Рекордна потрошња електричне енергије у љетном периоду у Републици Српској забиљежена је у понедјељак и износила је 13 гигават часова електричне енергије на дневном нивоу, рекли су за "Независне новине" из "Електропривреде РС".

Истакли су да је повећана потрошња електричне енергије у љетњем периоду.

"Разлог су потрошачи који користе уређаје за климатизацију простора у којем бораве због екстремних температура. Према Електроенергетском билансу Републике Српске просјечна потрошња за мјесец јул износи 10.960.000 kWh електричне енергије дневно. Током топлотног таласа потрошња је повећана око 15 одсто у односу на ову просјечну вриједност", навели су из "Електропривреде РС".

Додали су да су разлог екстремно високе температуре и дужина трајања топлотног таласа које су проузроковале повећану потрошњу електричне енергије усљед коришћења уређаја за климатизацију простора.

"'Електропривреда Републике Српске' је обезбиједила довољне количине електричне енергије за своје потрошаче. Не могу се искључити проблеми у уредном снабдијевању, али је вјероватноћа таквих догађаја врло мала", навели су из овог предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана