Обновљена кућа породици Мандић из прњаворског села Просјек

Милош Васиљевић
Обновљена кућа породици Мандић из прњаворског села Просјек

ПРЊАВОР - Уз помоћ хуманих људи седмочлана породица Мандић из прњаворског села Просјек вратила се у свој дом, након што им је изгорјела кућа у пожару прије мјесец и по због неисправне инсталације.

Сада је све много лакше, прича домаћин Миливоје Мандић за "Глас Српске", нагласивши да коначно могу нормално наложити ватру, укључена им је и струја, а све захваљујући људима великог срца, који су им притекли у помоћ и без којих не би могли да обнове кућу.

Тешко је чим се присјети ужаса који их је задесио и бесаних ноћи, каже Миливоје, али уз помоћ Бога и солидарности хуманих људи, ова породица у топлини дома дочекаће предстојеће празнике.

 -  Радове смо привели крају, постављена је столарија, добили смо нов намјештај, а што је најважније топло је, а у уторак су нам пустили и струју. Укључили су се хумани људи, радили, помогли у материјалу, али и новчано - рекао је Мандић.

Усхићен од среће Мандић каже да је њихов случај изашао из оквира локалног, јер су им се за помоћ јављали и знани и незнани.

- Помогли су наши суграђани, али и људи из Словеније и Њемачке. Супруга и ја на почетку смо били на тавану јер је цијели спрат претворен у гареж, а онда смо једну по једну просторију радили да се можемо угријати. Ухватила ме и грипа јер је било хладно, а није ни чудо јер смо данима били без прозора - рекао је Мандић додавши да су у том периоду, дјеца, његова мајка и брат били код фамилије.

Миливоје наглашава да је био циљ да доњи спрат куће буде усељив прије хладних дана. То се и обистинило, а и временске прилике ишле су им наруку.

 - Мјесец и по дана радили смо константно, борили смо се да што прије завршимо јер улазимо у зиму - прича Мандић.

И његова супруга Данијела каже да је претходни период за Мандиће био тежак, те ће сада, захваљујући добрим људима, наставити да живе као и прије пожара.

- Било је веома незгодно, али сада је топло, ново је и враћамо се свакодневици. Хвала добрим људима који су се понудили и прискочили нам у помоћ јер сами ништа не бисмо могли ријешити - рекла је Данијела.

Мандићи углас поручују да је најважније да су сви након пожара остали живи и здрави, а невоља која их је задесила показала је да међу нама живе добри људи, те да је сваки проблем рјешив ако има слоге и солидарности.

Помоћ

Док су Миливоје и Данијела Мандић били на тавану пристизала је помоћ са свих страна. Захвални су кажу сваком човјеку који им је помогао, па било са марку или хиљаду.

 - Нема одакле није долазила помоћ, ту су били наши људи из дијаспоре, али и Косова и Метохије - додали су Мандићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана