Облачно са кишом, на планинама снијег

СРНА
Облачно са кишом, на планинама снијег

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати облачно вријеме са кишом, а на планинама са снијегом.

Јутро је кишовито на сјеверозападу, западу и југу, али ће током пријеподнева падавине јачати и захватити већину предјела, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На југу ће бити и пљускова са грмљавином.

Уз пад температуре ваздуха на планинама на западу ће почети снијег, а до вечери ће се проширити на већину брдско-планинских предјела уз формирање сњежног покривача.

Максимална температура ваздуха биће између шест до 12, на југу до 15, али ће током дана доћи до захлађења, па ће увече бити од три до осам, на југу до 10 степени, у вишим предјелима око нуле.

Вјетар слаб сјеверни и сјевероисоточни, а у Херцеговини југоисточни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Соколац, Хан Пијесак, Вишеград и Рудо три, Сребреница и Зеница четири, Калиновик, Фоча, Шипово и Чемерно пет, Бијељина и Тузла шест, Мркоњић Град, Нови Град и Гацко седам, Бањалука, Приједор, Добој, Сарајево и Билећа осам, Рибник и Мостар девет, Требиње и Бихаћ 10, те Неум 16 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана