Објављена коначна ранг листа стипендиста Министарства

ГС
Foto: Илустрација

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је данас коначне листе стипендиста према којима је додијељено 1.065 стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у Српској, за шта је буџетом планирано 2.130.000 КМ.

Стипендија износи 200 КМ мјесечно по студенту и исплаћује се у 10 мјесечних рата, саопштено је из ресорног министарства.

У категорији успјешних студената првог, другог и трећег циклуса студија додијељено је 680 стипендија, студентима првог циклуса студија на високошколским установама које се финансирају из буџета 542 стипендије, студентима другог циклуса студија 83 и студентима трећег циклуса студија 26 стипендија.

Студентима првог циклуса студија на високошколским установама које се не финансирају из буџета додијељено је 29 стипендија, а у категорији осталих студената првог циклуса студија 351 стипендија.

Студентима дефицитарних занимања првог циклуса студија додијељене су 24 стипендије, док је студентима са инвалидитетом, који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица, првог, другог и трећег циклуса студија додијељено 10 стипендија.

На јавни конкурс за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у Републици Српској за ову годину пријавила су се 1.603 студента, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана