Објављен трејлер филма „Српско коло“ VIDEO

Срна
Foto: Фејсбук

БЕОГРАД- Трејлер за документарни филм и серијал „Српско коло“, режисера Жељка Мирковића, који је сниман у Вашинготну у САД, данас је премијерно објављен.

Трејлер је објављен након што је у Вашингтону завршен дио снимања националног пројекта за документарни филм и серијал „Српско коло“, који ће у првом продукционом таласу имати 10 епизода од по 25 минута и бити сниман у градовима Србије - од Суботице до Призрена.

Уз подршку и организацију Српског културног центра „Опанчићи“ у Вашингтону, „Оптимистик филм“ је реализовао овај пројекат испред Бијеле Куће, на Џефесон Меморијалу, испред чувеног Вашингтонског споменика и на више других локација.

Видео са сплетом играња у разним српским ношњама српских кола, пјевање и свирање на хармоници, прати и глас наратора, холивудског глумца српског поријекла Жељка Џека Димића.

Режисер и продуцент Жељко Мирковић је недавно у интервјуу за Срну рекао да снимање документарног серијала „Српско коло“, које је национални и свесрпски пројекат, траје већ увелико по градовима Србије, а најавио је снимање и у Републици Српској на јесен или идуће године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана