Обиљежено 26 година од свирепог неразјашњеног убиства Срђана Кнежевића

Srna
Foto: Srna

ПАЛЕ - На Палама је данас обиљежено 26 година од свирепог и још неразјашњеног убиства легендарног команданта елитне јединице "Бели вукови" Срђана Кнежевића.

Предсједник Удружења бораца "Бели вукови" Јанко Шешлија изјавио је новинарима да сваке године апелују надлежене, првенствено Тужилаштво БиХ, да тај свирепи злочин расвијетле и истакао да је срамота што то за пуних 26 година није учињено.

"У питању је једно срамно убиство. Да ли је било наручено или из неких љубоморних побуда или је, ипак, политичко убиство до данашњег дана никада нисмо добили никакву информацију. Нико није осуђен за то убиство", истакао је Шешлија.

Шешлија је напоменуо да су након убиства Министарство унутрашњих послова Републике Српске и Тужилаштво БиХ предузели мјере, да се водила истрага и био формиран предмет, али да, нажалост, на крају није било епилога.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да је Кнежевић као легендарни командант највише задужио Пале и да је добрим дијелом заслужан за одбрану Републике Српске заједно са својом јединицом која је била синоним за слободу.

"Полагањем цвијећа и вијенаца сјећамо се Срђана и свега онога што је урадио. Пуних 26 година је прошло од убиства и кажем да смо као друштво неуспјешни када и даље немамо откривене налогодавце и извршиоце његовог убиства. Породица је огорчена на систем који у континуитету толике године није успио да ово ријеши", истакао је Ћосић.

Према његовим ријечима, иако је много година прошло, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, али и Тужилаштво БиХ са својим истражним тимовима треба поново да покуша да истражи и без обзира на проток времена дођу до нових доказа и ревидирају случај.

"Ни по коју цијену не смије се дозволити да се овај случај држи у ладицама", поручио је Ћосић.

Породица Кнежевић је потврдила да неће давати било какве изјаве у вези са убиством док не буде разријешено.

Полагању вијенаца и цвијећа код споменика Кнежевићу присуствовали су чланови породице, пријатељи, саборци, представници Полицијске управе Источно Сарајево, паљанске Борачка организација, општине Пале, града Источно Сарајево, Кола српских сестара "Света великомученица Текла", Удружења "Чета Петар Пандуревић", Ветерана војне полиције Источно Сарајево, као и СУБНОР-а и бројни грађани.

У вријеме убиства Кнежевић је обављао дужност замјеника начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево.

Срђан Кнежевић мучки је убијен 7. августа 1998. године на паркингу испред зграде у центру Пала у којој је становао са супругом и два сина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана