Обиљежена годишњица трагичног пожара у Дому културе

Срна
Foto: Милан Пилиповић

Полагањем цвијећа и паљењем свијећа у Градишки је данас обиљежена 17 годишњица од трагичног пожара у Дому културе “Вељко Чубриловић“.

Догодило се то 16. новембра 2005. године. Тог дана страдале су три раднице предузећа “Симпо-СИК”, Гордана Ждеро, Биљана Плотан Шешум и Дијана Ећимовић.

У знак сјећања на једну од највећих трагедија у историји Градишке, на тргу испред Културног центра, окупили су се тачно у подне родбина, пријатељи, суграђани, представници градске власти. Они су, испред споменика “Три сузе небеснице у вјечности”, одали почаст погинулима.

– Данас, као и сваког дана, сваког тренутка, погинуле носимо у својим срцима. Оне живе у нашим сјећањима и успоменама. Нема те ријечи која може ублажити нашу бол за њима. Њихова трагедија, све нас дубоко боли и враћа на трагичан дана, када смо посматрали пожар а нисмо могли ништа учинити за њих – казали су за Српскаинфо рођаци Гордане Ждеро, Дијане Ећимовић и Биљане Плотан Шешум.

Њихова смрт, као непреболна рана, узроковала је нове трагедије у њиховим породицама, патње и жал са којима се нису могли изборити.

Посебно велика бол задесила је породицу Биљане Плотан Шешум.

Послије њене смрти, нису издржали брат, мајка и отац.

Они су се Дијани, у размацима по неколико година, како рекоше њихови пријатељи, придружили у вјечности,преноси Српскаинфо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана