Обиљежен почетак међународног мјесеца борбе против рака дојке

Срна
Обиљежен почетак међународног мјесеца борбе против рака дојке

ЗВОРНИК - Здравствени радници зворничког Дома здравља, ученици медицинске школе и грађани Зворника симболичном шетњом кроз град обиљежили су почетак Међународног мјесеца борбе против рака дојке.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић, који је учествовао у шетњи, рекао је новинарима да је неопходно подићи свијест људи о распрострањености и опасности ове болести, значају превенције и раног откривања рака дојке.

"Симболичном шетњом упозоравамо на значај превенције ове опаке болести, која током године одузме велики број живота. Овим путем позивамо све грађане да се посвете превенцији, јер само такво дјеловање може учинити да наше друштво буде боље, ефикасније и здравије", рекао је Ивановић.

Директор Дома здравља Милош Томић рекао је да примарна здравствена заштита значајно помаже у откривању болести.

"И ове године Дом здравља у Зворнику спроводи активности које се тичу превенције карцинома дојке. Наш циљ је да се што већи број становника Зворника едукује о значају превентивних прегледа", рекао је Томић.

Он је додао да је ове године посебан акценат на превентивним прегледима у зворничким руралним подручјима, односно у Брањеву, Козлуку и Челопеку, као и у општини Осмаци и њеним насељима.

Томић је сугерисао женама да путем тимова породичне медицине редовно контролишу здравље

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана