Обиљежавање Дана Републике - сјећање на 12 бањалучких беба и Милана Јелића

Г.С.
Обиљежавање Дана Републике - сјећање на 12 бањалучких беба и Милана Јелића

У оквиру обиљежавања 9. јануара - Дана Републике, данас је у Бањалуци положено цвијеће на споменик бањалучким бебама на Тргу српских јунака.

Цвијеће на Споменик бањалучким бебама положили су генерални секретар предсједника Републике Српске Јелан Пајић Баштинац, министар рада и борачко инвалидске заштите Данијел Егић и представници Савеза логораша Српске, као и грађани.

Егић је рекао да је смрт 12 беба несумњиво један од најстрашнијих и најтужнијих тренутака у новијој српској историји, када је одлуком свјетских моћника о забрани летова због недостатака кисеоника угашено 12 невиних, тек рођених живота.

Он је рекао да на овакве тешке догађаје из историје мора да се указује на свим прославама и јубилејима и да мора бити одати почаст.

Делегација Републике Српске положила је вијенац на спомен-обиљежје бившег предсједника Републике Милана Јелића у Модричи.

Изасланик предсједника Републике Српске Синиша Михаиловоћ рекао је да сви у Републици Српској који се сјећају Јелића знају шта је учинио кроз политички, привредни и спортски рад.

Он је поручио да Република Српске никада неће заборавити Милана Јелића.

Изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић рекао је да се Република Српска, славећи свој рођендан, сјећа и свог предсједника Јелића, великог човјека који је дао огроман допринос у развоју Републике Српске, привреде, спорта и културе.

Јелићев син Петар рекао је да је породици велика част што грађани Републике Српске не заборављају шта је Милан Јелић учинио за Републику Српску.

Почаст шестом предсједнику Српске одали су изасланици предсједника Републике Српске, Народне скупштине, српског члана Предсједништва БиХ, представници невладиних организација, Трећег пјешадијског Република Српска пука и општине Модрича.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана