Oбезбјеђена нова кућа за десеточлану породицу из Приједора

СРНА
Oбезбјеђена нова кућа за десеточлану породицу из Приједора

БАЊАЛУКА - Нову кућу за десеточлану породицу Станковић из села Расавци код Приједора обезбиједио је вршилац дужности директора Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Републике Српске Дражен Врховац.

Породица Предрага Станковића живи у трошној кући у којој немају ни купатило, а од 10 укућана најмлађи члан је Равиојла која има само четири и по мјесеца, док је Марко најстарији и ускоро ће бити пунољетан, саопштено је из ИРБ-а.

Компанија "Савокс" из Милића поклониће кућу од 143 метра квадратна, а компанија "МРД Инжењеринг" из Котор Вароша ће урадити све припремне радове за постављање куће.

Вриједност комплетне донације је већа од 200.000 КМ, а према ријечима Врховца, план је да се у току овог љета све заврши, да кућа буде усељива и да претходна зима буде и посљедња коју су Станковићи провели у лошим условима.

Станковић је рекао да живе у веома тешким условима јер је кућа трошна, стара и неусловна. "Има нас много, супруга, ја и осморо дјеце живимо у овој кући која није условна. Немамо купатило", рекао је Станковић.

Врховац је, када је сазнао за ситуацију породице Станковић, одмах одлучио да треба нешто да се предузме да би се породици помогло.

"Како сам чуо за ову информацију прије неких два мјесеца, о тешком животу породице Станковић, позвао са неке компаније како бисмо размотрили и нашли начин да укажемо помоћ овој породици", истакао је Врховац, који је и народни посланик.

Он је исказао велику захвалност власнику компаније "Савокс" из Милића Славиши Лукићу која као извозно орјентисана компанија прави монтажне куће, те власнику "МРД Инжењеринга" из Котор Вароша Драгану Талијану, који су одмах прихватили овај приједлог и радо се одазвали да се породици Станковић обезбиједе пристојни услови за живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана