Ново санитетско возило потпуно опремљено за хитне случајеве

Срна
Ново санитетско возило потпуно опремљено за хитне случајеве

БИЈЕЉИНА- Дом здравља Угљевик добио је од Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске ново санитетско возило вриједно 132.000 КМ, које је потпуно опремљено за хитне случајеве, изјавила је директор ове здравствене установе Цвјетана Драгоњић.

Драгоњићева је захвалила ресорном министру Алену Шеранићу за подршку.

"Успјели смо да успоставимо одличну сарадњу са локалном управом и Министарством здравља и социјалне заштите и сматрам да сви домови здравља, за добробит грађана и пацијената, морају имати сарадњу са општином као оснивачем, са надлежним министарством и Фондом здравственог осигурања", изјавила новинарима Драгоњићева.

Драгоњићева је у 2021. години именована за директора Дома здравља Угљевик и за то вријеме ова здравствена установа биљежи позитивно пословање.

Помоћник директора за медицинска питања у угљевичком Дому здравља Душан Илић рекао је да ће донација санитетског возила много значити грађанима, али и запосленима у здравственој установи, јер ће олакшати транспорт и збрињавање пацијената.

Шеф возног парка у Дому здравља Владан Лазић изјавио је да ова здравствена установа има пет санитетских возила и пет запослених возача, а мјесечно пређу до 15.000 километара збрињавајући пацијенте до Бијељине, Бањалуке и Београда.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић у петак, 10. марта, у Бањалуци су уручили кључеве савремено опремљених санитетских возила руководиоцима 10 здравствених установа у Српској.

Влада Републике Српске је ради унапређења капацитета здравственог система и квалитета услуга здравствене заштите набавила 10 савремено опремљених санитетских возила укупне вриједности 1,32 милиона КМ.

Санитетска возила набављена су у оквиру Хитног пројекта ковид 19 и у складу са прописима за набавке Свјетске банке, који се финансира кредитним средствима ове банке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана