Новинарка „Гласа“ Милијана Латиновић освојила прву награду

Маријана Миљић Бјеловук
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Новинарка „Гласа Српске“ Милијана Латиновић освојила је прву награду за најбољи новински чланак који се тематски бави проблемима црног тржишта дуванских производа у БиХ.

Објављивањем имена награђених новинара завршен је други наградни конкурс за најбољи чланак или ТВ прилог на поменуту тему у организацији Удружења економиста РС SWOT и Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ.

На конкурс је стигло десет радова. Трочлани жири који су представљали начелник одјељења за комуникације и међународну сарадњу УИО Ратко Ковачевић те извршни директор Удружења економиста РС SWOT Саша Грабовац и предавач на Сарајево School of Science and Technology  одабрали су три најбоља рада. 

Осим Латиновићеве која је освојила прво мјесто и награду од 1.500 марака, друго и награда од 1.000 КМ припала је новинарки „Еуроблица“ Тијани Грујић, а треће мјесто и 500 марака освојио је новинар Нова БХ ТВ Предраг Средић. 

Предсједник жирија Ратко Ковачевић казао је да је пред жиријем био изузетно тежак посао јер су сви радови били изузетно добри и да су о наградама одлучивале нијансе.

- Жао ми је што смо се морали опредјелити за само три рада јер су сви били изузетно квалитетни - казао је Ковачевић и додао да су сви пристигли радови проникли у суштину проблема које црно тржиште дуванских производа наноси економији БиХ.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана