Новим асфалтним путевима до бољих услова на селу

Милан Вујић
Новим асфалтним путевима до бољих услова на селу

ГРАДИШКА – Ове године на подручју Градишке је асфалтирано око 15 километара сеоских путева, гдје је из градског буџета издвојено око 1,3 милиона КМ.

За мјештане ових села у Поткозарју и Лијевче пољу, то је веома важно.

Према ријечима Славка Трифуновића који на површини од 5 хектара земљишта узгаја воће и друге пољопривредне културе које пласира на тржишту градишке и бањалучке регије новоасфалтираном дионицом брже и лакше ће стићи до својих купаца.

Нове асфалтне путеве су добили Елезагићи, Сеферовци, Доњи Подградци, Совјак, Грбавци, Козинци, Брестовчина, Чатрња, Горња и Доња Јурковица.

-У сваком селу у Лијевче пољу и Поткозарју, асфалтирани су главни путеви. На потребу асфалтирања, указују мјештани преко Савјета мјесне заједнице, зато што су оне важне за живот и напредак наших села – рекао је градоначелник Градишке Зоран Аџић, данас приликом пуштања у саобраћај пута у дужини од 500 метара вриједности 55 000 КМ у Мјесној заједници Доња Јурковица.

Према његовим ријечима на овај начин је убрзан и олакшан проток пољопривредника и створени услове за њихов останак на својим пољопривредним газдинствима.

-Свједоци смо да овдје има и много младих пољопривредника и дјеце, што је разлог више да се инвестира у овакве крајеве. Овај новоасфалтирани пут повезује Душаново, Машиће, Јурковицу, Турјак и Градишку – навео је Аџић.

Како је градоначелник Аџић навео још једном се показало да је приоритет локалне управе равномјеран развој цијелог подручја Градишке, улагање у путну инфраструктуру, јачање привреде и пољопривреде, те стварање услова за останак људи на овим просторима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана