Нови пројекти за бољу повезаност Српске и Србије

Г.С.
Нови пројекти за бољу повезаност Српске и Србије

БЕОГРАД – Представници Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске" д.о.о. Бањалука и ЈП „Путеви Републике Српске" присуствовали су данас у Београду састанку о пословно – техничкој сарадњи, који су уприличили „Путеви Србије" и „Коридори Србије".

Позив за састанак прихватили су и представници предузећа, која се баве пројектовањем путне инфраструктуре и извођењем радова у Републици Српској и Србији, све у циљу интензивирања и унапређења постојеће сарадње на овом пољу.  

У име ЈП „Аутопутеви Републике Српске", домаћинима и осталим учесницима састанка се обратио вршилац дужности извршног директора за правне послове Синиша Гаврић, захваливши на позиву и прилици да се на овако значајном скупу представе сви досадашњи пројекти предузећа, као и планови за наредни период. У краткој презентацији, коју је представио инжењер за грађење објеката у Одјељењу за грађење при Сектору за техничке послове Јакша Аџић, наведени су основни подаци о постојећој мрежи ауто-путева у Републици Српској, затим пројекти у реализацији, као и они, који су у плановима предузећа у периоду испред нас.  

Поред презентације свих досадашњих постигнућа, разматрано је јачање међусобне сарадње на подручју развијања савремене мреже ауто-путева, пројектовања, грађења, управљања и одржавања ауто-путева, наплате путарине, информационих технологија, развоја безбједности и заштите животне средине. 

У име Министарства за саобраћај, грађевинарство и инфраструктуру Републике Србије присутнима се обратио вршилац дужности помоћника министра за друмски транспорт, путеве и безбедност саобраћаја Мирослав Алемпић,  док је у име Министарства саобраћаја и веза Републике Српске говорио помоћник министра за друмски саобраћај Драган Станимировић. 

Присутне су поздравили в.д. директора ЈП „Путеви Србије" Зоран Дробњак и  директор „Коридора Србије" Александар Антић. Састанку су присуствовали и помоћници директора ЈП „Путеви Србије" Миодраг Поледица и Иван Тејић, извршни директори свих Сектора ЈП „Путеви Србије", затим Синиша Гаврић, в.д. извршног директора за правне послове ЈП „Аутопутеви Републике Српске", в. д. извршног директора за економско – финансијске послове предузећа Мирослав Бајић, в. д. директора ЈП „Путеви Републике Српске" Милан Дакић са сарадницима, директори предузећа за пројектовање и извођење радова из Бања Луке, Источног Сарајева и Београда.  

Унапређење заједничке сарадње, размјена искустава и знања је почетак новог, развојног периода у односима путне привреде Републике Србије и Републике Српске, закључак је данашњег састанка. Поред тога, учесници састанка усагласили су се и око важности заједничког покретање нових пројеката, који ће допринијети бољем повезивању, унапређујући транзитне токове роба и људи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана