Нови километри асфалта у руралним дијеловима Градишке

Милан Вујић
Нови километри асфалта у руралним дијеловима Градишке

ГРАДИШКА – Ове године на подручју Градишке биће асфалтирано око 15 километара сеоских путева, гдје је из буџета обезбијеђено 1.300.000 КМ.

Ради се о веома важним дионицама на подручју Лијевча поља и Поткозарја.

-У сваком селу у Лијевче пољу и Поткозарју, асфалтирани су главни путеви. Преостале су краће дионице у појединим засеоцима. На потребу асфалтирања, указују мјештани, зато што су оне важне за живот и напредак наших села - рекао је градоначелник Градишке Зоран Аџић.

Аџић је рекао да је за асфалтирање 700 метара пута према засеоку Пејићи и Јефтенићи и 400 метара према Матаругићима из градског буџета издвојено око 130.000 КМ, док је дионица пута  у дужини од 320 метара асфалтирана је и у Мјесној заједници Совјак вриједности око 45.000 КМ.

На подручју Градишка интензивне су активности на изградњи и адаптацији путне инфраструктуре у сеоским срединама.

Они су се захвалили градоначелнику Аџићу и Градској управи на разумијевању за потребе мјештана ове Мјесне заједнице.

Осим асфалта, протеклих година урађено је још много тога. Мјештанин Совјака Љубомир Солдат рекао је да у Совјаку тренутно  живи 66 домаћинстава и да је ријешено питање водоснабдјевања, изграђена је препумпа станица и резервоар за воду.

У асфалтирање ове дионице пута уложено је око 45 000 КМ рекао је градоначелник Зоран Аџић. Он је додао да полако приводе крају реализацију ових инфраструктурних радова на подручју  Градишке.

Истакао је да им је драго када су мјештани задовољни урађеним, те да ће и даље бити одговорни према грађанима и привредницима града Градишке. Аџић је још једном је подсјетио да је опредјељење Градске управе повезивање и равномјеран рурални развој и стварање услова за живот и останак људи на селу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана