Нови инциденти на пружним прелазима у Бањалуци (ВИДЕО)

ГС
Нови инциденти на пружним прелазима у Бањалуци (ВИДЕО)

БАЊАЛУКА - Несавјесни возачи упорно се оглушују о упозорења Жељезница РС (ЖРС) и не поштују саобраћајну сигнализацију на пружним прелазима, што потврђују незгоде које су снимљене на прелазима "Инцел 2" и "Залужани" у Бањалуци.

У оба случаја, која су се догодила истог дана, 25. јуна, возачи се нису зауставили прије рампе, иако је било очигледно да почиње да се спушта и да ускоро наилази воз.

"И поред настојања и залагања Жељезница Републике Српске да се ниво осигурања на путним прелазима подиже на виши ниво, проблем игнорисања саобраћајне, као и активиране свјетлосно - звучне сигнализације на путним прелазима и даље је присутан.  Неодговорно понашање учесника у друмском саобраћају најчешћи је узрок незгода на путним прелазима. Зато је неопходно изнова упозоравати на обавезу поштовања саобраћајних прописа и апеловати на одговорно понашање учесника у друмском саобраћају, јер ће се само на тај начин смањити број незгода на путним прелазима, али и удеса који за посљедицу могу имати трагичан исход", наводе из ЖРС.

Додају да најошрије осуђују оваква поступање учесника у саобраћају, поново апелују и подјећају, да су сви учесници у саобраћају у обавези да поштују саобраћајне прописе, буду одговорни према себи и другима, обавезно се зауставе испред путног прелаза на адекватан начин и безбједно након преласка пруге, наставе вожњу,, пишу Независне.

"Лична непажња учесника у друмском саобраћају, неопрезно и неодговорно кретање приликом преласка преко пруге као и уништавање жељезничке имовине, најчешћи су узроци настанка саобраћајних незгода, због чега је неопходно и даље указивати на обавезно поштовање саобраћајне сигнализације на путним прелазима. Зауставите се испред путног прелаза. Воз увијек има предност", поручују из ЖРС.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана