Нови Град: Дата сагласност за повећање цијена комуналних услуга

Срна
Нови Град: Дата сагласност за повећање цијена комуналних услуга

НОВИ ГРАД - Скупштина општине Нови Град данас је дала сагласност на повећање цијене услуга комуналних предузећа "Комус" и "Водовод и канализација".

Цијена збрињавања отпада за домаћинства на градском подручју повећана је за 0,03 КМ по метру квадратном корисне површине и износи 0,19 КМ. 

Цијена збрињавања отпада за јавне установе и друге буџетске кориснике повећана је за 0,01 КМ по метру квадратном и износи 0,30 КМ. 

Збрињавање отпада за правна лица скупље је за 0,05 КМ по метру квадратном и износи 0,29 КМ. 

За одвоз контејнера за правна лица цијена је за градско подручју повећана за 23 КМ и износи 140 КМ, а на сеоском подручју за 31,65 КМ и износи 190,94 КМ док је цијена за физичка лица повећана за 15 КМ и износи 65 КМ. 

Осим тога сагласност је дата и за повећање цијене погребних услуга. 

Када је у питању цијена воде, за домаћинства је метар кубни умјесто 0,90 КМ сад 1,05 КМ, за буџетске кориснике умјесто 1,34 КМ сада је 1,49 КМ, а за привреду умјесто 2,01 КМ сада износи 2,16 КМ, уз напомене да су цијене без урачунатог ПДВ-а. 

Повећана је и фиксна цијена дистрибуције воде за домаћинства са 2,50 КМ на четири КМ, те за остале кориснике са три на пет КМ. 

Одборници опозиције напустили су сједницу након што је дата сагласност за повећање цијена комуналних услуга. 

На почетку сједнице усвојен је програм капиталних инвестиција, о чему је расправа вођена и у два претходна наставка сједнице локалног парламента. 

Данас су усвојени извјештаји о утрошку средства од накнада, информације о стању јавне расвјете, безбједности, електро-мреже, заштити животне средине и раду удружења грађана и невладиних организација. 

Скупштина је данас разријешила дужности начелника Одјељења за друштвене дјелатности Јовану Војновић, а за вршиоца дужности именован је Младен Јањетовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана