Нови дом за пет дјечака и њихове родитеље из Невесиња

Срна
Нови дом за пет дјечака и њихове родитеље из Невесиња

НЕВЕСИЊЕ - Пет дјечака из породице Гамбелић из Невесиња са родитељима је данас уселило у своју кућу захваљујући пројекту "Српска кућа" који је покренула Горица Додик, кћерка српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Седмочлана породица Гамбелић добила је нови дом од 73 квадрата који је у потпуности опремљен новим намјештајем и техником.

Горица Додик је синоћ уручила кључеве нове куће Велиборки и Миленку Гамбелић, а јутрос су они и синови Ђорђе /14/, Стефан /12/, деветогодишњи Марко, седмогодишњи Ратко и петогодишњи Милутин уселили у нови дом.

"Добили смо кров над главом и захваљујем се добрим људима који су нам ово омогућили. Желим да буде још много оваквих акција. Дјеца су пресрећна", каже Миленко Гамбелић.

Он је истакао да су дјеца највеће богатство и савјетовао је брачним паровима да рађају дјецу.

Велиборка је подсјетила да су до сада живјели у 30 квадрата, а да су им се снови о већем објекту остварили захваљујући добрим људима.

"Када смо чули да ће нам жене из Лакташа направити кућу, звучало је нестварно. Ово нам много значи. Ово је промијенило наш живот и хвала им од срца", каже Велиборка.

Први гости биле су Горица Додика, Биљана Петковић и Јелена Трнинић Милићевић из Лакташа које су и најзаслужније што ова вишечлана породица сада има нормалне услове за живот.

Горица Додик изразила је задовољство што су дјеца из Невесиња добила кров над главом, те додала да је ово прва кућа која завршена у овој години.

"Слиједе у Лакташима још двије. Жељели смо да помогнемо породицама са више дјеце и да се та дјецу лакше изведу на пут", рекла је она изразивши наду да ће ова донација бити вјетар у леђа дјеци и да им више никада неће бити потребна ничија помоћ.

Координатор пројекта "Српска кућа" Јелена Трнинић Милићевић рекла је да је цијели тим јако поносан, да је ово једна од три куће које су почели ове године и полако их завршавају.

"Пројекат `Српска кућа` је базиран на томе да ширимо свијест колико је важно да свака породица има топли дом. На овоме нећемо стати”, реклаје Милићевићева.

Директор АТВ-а Срђан Кевац рекао је да се АТВ с радошћу укључио у ову хуману причу и да је поносан што је подржао овај пројекат. "Настојали смо да помогнемо и финанансијски и поносан сам што смо дио овога пројекта”, рекао је Кевац.

Једна од активисткиња из Невесиња Наташа Ђогић рекла је да је и општина Невесиње пружила велику подршку, да су радили срцем и да јој је веома драго што су усрећили једну породицу,

"Нећемо стати на овоме", додала је Ђогићева.

Акција за изградњу куће Гамбелићима покренута је прије три мјесеца, а након што су урађени припремни радови које је финансирала општина, монтажна кућа стигла је средином августа у Невесиње.

Пројекат "Српска кућа" који подразумијева изградњу и опремање монтажних кућа за вишечлане породице покренуле су Горица Додик, Биљана Петковић и Јелена Трнинић Милићевић из Лакташа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана