Нове мјере на скретању у Клашницама за десетак дана

ГС
Foto: Бањалука.нет

БАЊАЛУКА – Иако у Клашницама постоји неколико саобраћајних знакова и упозорења за одвајање на стари пут, није ријеткост да возачи који из Лакташа иду за Бањалуку продуже равно на брзу цесту, право у супротан смјер, па су предложене нове мјере за скретање које ће бити спроведене у наредних десетак дана,

Потврђено је то за Српскаинфо из “Путева РС”.

Ријеч је о скретању за Бањалуку, гдје су се због вожње у супротном смјеру догодила већ два удеса у посљедња три мјесеца. 

Комисија за постављање саобраћајне сигнализације, коју је оформило ресорно министарство, обишла је недавно спорну локацију у Клашницама и сачинила Записник са приједлогом мјера, који је достављен „Путевима РС“, као управљачу путева.

– Наведеним рјешењем је предвиђено прилагођавање пружања већ постављене заштитне одбојне ограде и израда саобраћајних острва како би се извршило каналисање кретања учесника у саобраћају – рекли су из “Путева”, прецизирајући да ће предложене мјере бити спроведене у наредних десетак дана.

Иако многи грађани коментаришу да је проблем можда у лоше постављеним саобраћајним знацима, из овог предузећа поручују  да су знакови постављени на дозвољеним локацијама, те да су правовремено и апсолутно уочљиви.

– Нови саобраћајни знаци нису предвиђени, из разлога што већ дужи временски период на терену постоје предметним правилником предвиђени знаци којим се указује да се улази у погрешан смјер, да је обавезно кретање у лијево – кажу у овом јавном предузећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана