Нове књиге и рачунари из Mozzartа за основце у двије школе у Српској

Mozzart
Foto: Mozzart

У оквиру свог друштвено одговорног рада, компанија Mozzart наставља да пружа подршку образовним установама широм наше земље. Бројне донације стигле су на адресе вртића, основних, средњих, музичких и школа спорта, те факултета. Недавно су се поклонима обрадовали основци из Невесиња који су добили рачунаре и ђаци из Осмака којима су стигле нове књиге за лектиру.

„Опште је познато да је Mozzart друштвено одговорна компанија која радо учествује у разним акцијама и драго нам је што нису запоставили образовање. Лијепу вијест о њиховој донацији сам подијелила са ученицима и запосленима у школи, а њихови утисци и осмијеси све говоре. Највеће задовољство је када ђаку дам нову књигу која није поцијепана, а заузврат добијем позитивну реакцију. То је сада могуће захваљујући компанији Mozzart" поручује Мира Видаковић, библиотекарка Основне школе Алекса Шантић у Осмацима.

Школа је основана 1926. године, а данас броји 180 ђака и под њеним окриљем су централна - деветогодишња школа, те подручна одјељења у Цапардама са девет и Матковцу са пет разреда. Нове књиге читаће ђаци све три школе с обзиром на то да постоји једна школска библиотека у Осмацима, док за подручна одјељења наставници задужују лектиру у име ученика.

Регионални лидер у приређивању игара на срећу донацијом је усрећио и основце са југа Републике Српске. Основној школи Ристо Пророковић у Невесињу били су потребнирачунари због увођења новог предмета „Дигитални свијет", дигитализације наставе, електронског дневника, али и жеље за радом са ученицима на савремен начин.

Као директор, дужна сам дати све од себе да обезбиједим што боље услове за рад школе, па стално тражим донације и шаљем молбе на бројне адресе. Једна од ријетких компанија, која се одазвала, је Mozzart због чега осјећамо велику захвалност. Сви у школи смо срећни и изузетно задовољни поводом ове донације која нам много значи и заиста ће нам много помоћи у побољшању квалитета наставе"- каже Мара Шаран, директорка ОШ „Ристо Пророковић Невесиње".

Прва основна школа у Невесињу основана је 1886. у приватној кући првог учитеља Ристе Пророковића по којем носи име од 1958. године. Школа броји 862 ученика коју наставу похађају у два објекта централне школе и чак девет подручних одјељења, од којих су четири деветоразредна и пет петоразредних.

Због бројности ђака и комплексног уређења школе, потребе за организацију рада, одржавање објеката, а посебно за осавремењавањем наставног процеса заиста су велике. Зато им је, кажу, донација из Mozzartа стигла у прави час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана