Нове цијене услуга у Националном парку "Козара"

Srna
Foto: Arhiva

У Националном парку "Козара" од идућег мјесеца биће нове цијене услуга, а поскупљење је било неминовно усљед свих економских кретања, посебно у протеклих годину и по дана, изјавио је Срни директор ове јавне установе Божидар Николетић.

Он је навео да је Управни одбор Парка упутио Влади Републике Српске приједлог новог цјеновника услуга, те да очекују сагласност, а нове цијене требало би да се примјењују од 1. августа.

Цијена улазнице у парк биће четири КМ за одрасле, двије КМ за дјецу од шест до 15 година, а бесплатна за дјецу до шест година.

Годишња карта за одрасле је 60 КМ, за чланове планинарских друштава 50 КМ, а за путничка возла 200 КМ, независно од броја особа у ауту.

За Меморијални музеј на Мраковици цијена улазнице је двије КМ, час историје двије КМ, а изложба Битка на Козари у форми виртуелне стварности 10 КМ.

Улаз у Авантура парк је од 10 до 30 КМ, у зависности од узраста и времена, пјешачке туре од 100 до 200 КМ, у зависноти од мјеста, времена и бројности групе.

Изнајмљивање бунгалова је од 120 до 195 КМ по дану, у зависности од броја и узраста гостију, а најам конференцијске сале 100 КМ за до два часа и 150 КМ за више од два часа.

Цјеновник покрива и изнајмљивање бицикала, електричних бицикала и електричних мопеда, те продају сувенира и књига.

Сагласност на приједлог даје Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију, уз мишљење Министарства финансија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана