Новчана подршка за осам вишечланих породица

Срна
Новчана подршка за осам вишечланих породица

БАЊАЛУКА - Осам вишечланих породица из Бањалуке добиће једнократну новчану помоћи за побољшање услова становања, потврђено је Срни у Градској управи.

Износ подршке по породици је 5.000 КМ, а за њих осам породица из буџета града биће издвојено 40.000 КМ.

Ранг-листу према којој ће добити овакав вид подршке објавила је Комисија за додјелу једнократне новчане помоћи за побољшање услова становања породица са четворо и више дјеце.

Из Градске управе су подсјетили да је јавни позив за додјелу једнократне новчане помоћи за побољшање услова становања породица са четворо и више дјеце расписан 6. априла, а запримљена су 23 захтјева, од којих је 16 испуњавало услове .

У складу са расположивим средствима, из Градске управе наводе да су подржане пријаве осам породица са највећим бројем бодова.

Предсједник бањалучког Удружења породица са четворо и више дјеце "Четири плус" Јован Радовановић рекао је Срни да ова подршка значи много вишечланим породицама, наводећи да их је стотињак у потреби за стварањем бољих услова становања.

Радовановић је навео да бањалучко Удружење окупља више од 800 породица са четворо и више дјеце и да ове године имају десет нових чланова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана