Нова услуга “Пореско увјерење” за бржу и лакшу провјеру стања обавеза

Агенције
Нова услуга “Пореско увјерење” за бржу и лакшу провјеру стања обавеза

БАЊАЛУКА - Пореска управа Републике Српске пустила је у функцију нову електронску услугу “Пореско увјерење”, путем које обвезници на једноставан и брз начин могу провјерити стање својих пореских обавеза, рекао је директор Управе Горан Маричић.

Маричић је појаснио да је ова нова услуга, у оквиру система “е-Услуге” Пореске управе Српске, омогућена за све категорије пореских обвезника - физичка и правна лица, те за предузетнике, саопштено је из ове управе.

- Пореске управа позива пореске обвезнике да користе ову нову могућност која је за њих креирана у оквиру електронских услуга, те да на брз и једноставан начин дођу до потребних информација из пореских евиденција и да уштеде вријеме потребно за долазак у просторије Управе - рекао је Маричић.

Он је навео и да је Пореска управа започела и медијску кампању “Једноставно и без чекања”, путем које ће јавности бити представљене предности и значај услуге “Пореско увјерење” за све пореске обвезнике.

- Кампања се реализује на више електронских и штампаних медија, те интернет портала, са циљем да што више пореских обвезника буде информисано и почне да користи ову услугу, али и друге функционалности из система електронских услуга Пореске управе, које су им од раније на располагању - рекао је Маричић.

Он је напоменуо да је увођење нове електронске услуге наставак активности Пореске управе на модернизацији пословања са само једним циљем, да се пореским обвезницима што је могуће више олакша, убрза и поједностави извршавање њихових пореских обавеза, те да ће се тим циљем Управа водити и убудуће.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана