Нова емисија УНА телевизије „Пут до здравља” од 30. септембра

ГС
Нова емисија УНА телевизије „Пут до здравља” од 30. септембра

У емисији УНА телевизије „Пут до здравља”, од 30. септембра суботом у 13.15 часова, заједно с љекарима различитих специјалности, а из угла прича људи који су болест побиједили пронађите прави пут до здравља, да бисте болест спријечили на вријеме.

Након што се послије краће медијске паузе вратила пред камере, најприје као дио новинарско - водитељског тима емисије „Поподне”, у оквиру рубрике „Пречица до здравља”, једно од омиљених ТВ лица Јовану Ухрин, публика ће сада моћи да гледа у ауторској емисији „Пут до здравља”.

 Често пут до здравља тражимо када пођемо погрешним путем, а болест закуца на врата. И онда као на штафетној трци, трудимо се да стигнемо први, само што не смијемо да изгубимо. И тада почиње трка с временом. Овако о свом новом пројекту говори шармантна водитељка, и додаје:

„Здравствена едукација је веома важна и о здрављу мора да се прича. Радујем се што на УНА ТВ поново причамо о овој теми у једном другачијем и динамичном формату. Бавићемо се узроком, лијечењем и посљедицом, уз емотивне приче људи који су болест побиједили, љекара свих специјалности који се боре за живот и уз динамичне реконструкције.”

 Тема премијерне емисије 30. септембра у 13.15 часова је анеуризма трбушне аорте. Подмукла је и не даје симптоме - пуцање трбушне аорте најопасније је стање за људски организам, а у 50 одсто случајева смрт наступа моментално. Вријеме до најближе болнице је пресудно, нажалост оно некада истекне. Откривена на вријеме анеуризма трбушне аорте значи живот, а правовремена дијагностика прави пут ка откривању.

О узроку, лијечењу и посљедицама, у овој епизоди причају васкуларни хирурзи - професор Лазар Давидовић, професор Марко Драгаш и доцент Игор Кончар. О тешком стању након пуцања анеуризме трбушне аорте и борби за живот, са Јованом ће разговарати  хирург Србислав Кнежевић и редитељ Желимир Гвардиол, док ће о анеуризми препознатој на вријеме говорити Снежана Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана