Нова банка у сарадњи са Mastercardом омогућила промотивно слање новца без трошкова

Г.С.
Нова банка у сарадњи са Mastercardом омогућила промотивно слање новца без трошкова

Под слоганом „Ваш новац путује без трошкова", Нова банка је представила TIZI, први домаћи портал који омогућава лако и брзо слање новца из иностранства у Босну и Херцеговину, екслузивно за кориснике Mastercard картица. Земље из којих се може слати новац су: Србија, Француска, Италија, Норвешка, Белгија, Хрватска, Шведска, Њемачка, Аустрија, Словенија, Бугарска, Холандија и Шпанија.

Током промотивног периода, који ће трајати од 8. јула 2024. године до достизања првих 1500 Mastercard корисника или до искориштења буџета предвиђеног програмом промоције, накнада  се неће обрачунавати за једно слање новца из иностранства у Босну и Херцеговину.

Поводом покретања услуге TIZI, Синиша Аџић, предсједник Управе Нове банке изјавио је: „Настављамо да пратимо савремене трендове у банкарству. Настојимо да иновацијама будемо трзисни лидер. Данас поносно представљамо нашу нову услугу међународног трансфера новца. Она је намјењена лицима која новац саљу из иностранства у Босну и Херцеговину. Карактерисе је јефтин, брз и сигуран трансфер новца. Поносни смо да моземо у сарадњи са компанијом Mastercard, први на трзисту, понудити ову корисну услугу. Остајемо  поуздан партнер нашим корисницима, посвећени пружању иновативних и сигурних финансијских рјешења. Овај сервис је још један корак ка унапређењу искуства насих корисника и испуњења насе мисије пословања. Радујемо се примјени новог сервиса. Нова банка и Mastercard, заједно, иду даље у креирању једноставнијег послованог амбијента."

Слање новца путем TIZI портала обавља се задужењем Mastercard платне картице пошиљаоца, издате од стране иностраног пружаоца платних услуга, што представља јединственост ове услуге и Нова банка је једина банка која је то омогућила. Након задужења платне картице пошиљаоца, примаоцу су средства доступна за само неколико минута и то на два начина: директном уплатом на рачун примаоца који је отворен у Новој банци или исплатом у готовом новцу на најближем шалтеру Нове банке. Средства која се преносе примаоцу исплаћују се искључиво у БАМ валути.

„Један од кључних циљева компаније Mastercard јесте да олакша и осигура свакодневни живот наших корисника. Са поносом објављујемо сарадњу са Новом банком на увођењу ове услуге по први пут у Босни и Херцеговини. Ова иновација омогућава нашим корисницима једноставне, брзе и сигурне преносе средстава из иностранства у БиХ, готово у реалном времену што је у данашњем убрзаном свету корисницима јако важно. Такође, препознајемо важност сигурности и поверења у финансијске институције. Имајући све то у виду, осигуравамо највиши ниво сигурности како бисмо задовољили потребе и очекивања наших корисника.", изјавила је Јелена Сретеновић, директорица компаније Mastercard за тржишта Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе.

Трансфер новца може се вршити са било ког уређаја (рачунара, телефона) уносом захтијеваних података о пошиљаоцу и примаоцу средстава. TIZI порталу може се приступити путем њеб странице https://tizi.novabanka.com /, као и путем апликације која је доступна за Android и iOS уређаје. 

Новчана средства су примаоцу средстава доступна у року од пар минута од слања, о чему Банка обавјештава примаоца слањем SMS поруке.

За више информација корисници се могу обратити корисничком сервису путем бесплатног инфо телефона 080050011 или у пословницама Нове банке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана